Asiat arkeen

Jos valmennusohjelman asiat eivät siirry riittävästi arkeen, ei myöskään synny liiketoiminnan tuloksia. Hyvin yksinkertaista.

Onko mahdollista nostaa niiden valmennusohjelmiin osallistuneiden lukumäärää, jotka todella vievät asiat arkeen? Miten saadaan nostettua ”Learning Transferia”? Miten saavuttaa parempia liiketoiminnan tuloksia valmennusohjelmalla?

Onko niissä valmennukseen osallistujissa, jotka ovat vieneet valmennetut asiat arkeen käytännön työhönsä, jotain poikkeuksellista tai ihmeellistä? Ei oikeastaan. Ehkä jotkut heistä ovat poikkeuksellisen motivoituneita ja asenteellisesti myönteisiä, mutta nämä eivät selitä eroa. Erot muihin selittyvät esimiesten toiminnasta.
Heidän esimiehensä seurasivat osallistujan arjen tekemistä valmennuksen jälkeen ja antoivat palautetta siitä, miten valmennuksen aiheet todella siirtyivät käytäntöön. He myös auttoivat arkeen viemisessä sparraamalla, neuvomalla ja jopa vaatimalla jokapäiväisessä työssä arjen keskellä.

Milloin olet viimeksi opetellut jonkin uuden taidon, kenties golf-swingin ? Mitä sen oppiminen vaati? Ehkä golf-kurssin, kenties sparrarista oli apua, joka seurasi lyöntiäsi ja antoi palautetta sekä vinkkejä. Entä sen jälkeen ? Jotta swingi todella siirtyy selkärankaan asti taidoksi, se vaatii paljon toistoja. Tuhansia golf-lyöntejä. Me opimme asiat tekemällä ja tekemällä niitä useita kertoja. Sama asia pätee esimiestaidoissa tai myyntitaidoissa. Niitä oppii parhaiten tekemällä. Myös se, että pääsee seuraamaan sitä, miten muut tekevät samaa asiaa auttaa meitä oppimaan. Se usein myös lisää tekemisen määrää, koska kun kaveri tekee, niin minäkin saan tsemppiä tehdä samaa.

Miten suunnitellaan tuloksia tuottava valmennusprojekti ? Hyväksi havaittu viitekehys suunnittelun pohjaksi on 70/20/10 – malli. 70=tekemällä oppiminen, 20=esimiehen seuranta, palaute ja sparraus, 10=valmentaminen.

Me remalaiset ymmärrämme tämän ja olemme siinä hyviä. Autamme sinua suunnittelemaan valmennusprojektin, niin että valmennettavat asiat todella siirtyvät arkeen ja sinä pääset nauttimaan kerrankin valmennusohjelmasta seuranneista liiketoiminnan tuloksista!

Tuottava valmennusprojekti

Tekemällä oppiminen 70%
0%
Osallistujan esimies 20%
0%
Valmennus 10%
0%

Ja tottakai kannattaa käyttää mahdollisuuksien mukaan parhaita ja nykyaikaisia työkaluja osana projektia. Paras ”asiat arkeen”-työkalu, minkä me olemme maailmalta löytäneet on Promote-the Learning Transfer Platform. Se mahdollistaa myös etänä osallistujan tavoitteiden seurannan, palautteen antamisen sekä sparraamisen. Se myös mahdollistaa osallistujien kesken ohjatun kokemusten jakamisen, miten osallistujat ovat onnistuneet käytännössä viemään valmennuksen asioita arkeen. Näin kaikki oppivat tekemällä ja toistensa arjen kokemuksista. Kun valmennukseen osallistuneet näkevät sekä onnistuneita että myös epäonnistuneita käytäntöön viemisiä, se auttaa jatkuvaan kehittymiseen. Positiivinen ryhmäpaine vauhdittaa usein sovittujen asioiden arkeen viemisessä!

Katso alta lyhyt esittelyvideo Reman tavasta tuoda asiat arkeen.

Voit lue lisää palveluistamme täältä.


Vai vakuutuitko jo siitä, että sinäkin haluat aitoa muutosta arkeesi? Pyydä meiltä tarjous.

No tags for this post.