Kouluttamisella ei saada tuloksia aikaan

”Yhden tai kahden valmennuspäivät ovat mennyttä aikaa. Moni tulee paikalle vain syömään hyvän lounaan ja lopuilla innostus lopahtaa palatessa arkityöhön.”

Ongelma valmennusalalla on se, että aikuisten ihmisten oppimista ei ymmärretä.

Hyvätkään valmennukset eivät loppupeleissä kannata, sillä vain 15 prosenttia ihmisistä ottaa uudet taidot käyttöön. Noin 70 prosenttia innostuu hetkeksi ja sitten palaa vanhaan. Loput 15 tulee syömään maittavan lounaan. Toisin sanoen valmennukset ovat usein hyvää ajanvietettä, mutta tuloksia niillä ei saada aikaan.

Tehoton perinteinen koulutus on ajan- ja rahanhukkaa. Se ei johda aitoon muutokseen ihmisten arjessa.

Toiminta luo toimintaa

Ihmisinä otamme mallia muista. Jos kukaan muukaan ei tee asioita toisin, miksi minäkään tekisin? Muutos täytyy siirtyä käyttäytymisen kulttuuriin.

Otetaan esimerkki autoteollisuudesta. Lähtötilanteena oli, että 7 % esimiehistä noudatti sovittuja toimintaprosesseja. Kun lähdimme kokonaisvaltaisesti siirtämään asioita arkeen, saatiin reilussa kahdessa vuodessa luku nostettua 72 prosenttiin. Uuden oppiminen syntyy siitä, että muutkin toimivat sovittujen toimintaprosessien ja pelisääntöjen mukaan läpinäkyvästi. Köydenvedossa on vaikea voittaa yksin. 

Esimies – olet vastuussa

Oli haluttu kehitys tai hanke mikä tahansa, niin esimiehellä on aina suuri vastuu omasta henkilökunnastaan. Esimiehen panos on elintärkeää. Se ei ole mitään rakettitiedettä, vaan avain kaikkeen on esimiehen kannustus ja palaute. Aitoon käyttäytymisen muutokseen tarvitaan esimiehen tuki ja muutosta ylläpitävä tapa toimia. 

Asiat arkeen

Köydenvedossa ei voiteta yhtenä tai kahtena päivänä kuulluilla neuvoilla. Köydenvedossa menestyy sitä paremmin, mitä useampi on mukana vetämässä ja mitä paremmin joukon johtaja kannustaa kaikkia. Aidosti tehokas valmennus tuo asiat arkeen eikä jää yhden päivän hölynpölyksi. Kun asiat tehdään kokonaisvaltaisesti, valmennus on vain yksi osa onnistumisen palapeliä.

Naulan kantaan? Pääset lukemaan lisää valmennusten vaikuttavuudesta täältä.

Samankaltaiset artikkelit

Leave a comment

Sinun pitää olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi.